Vinete umplute pane

Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de pe o parte pe alta. Intr

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-6 vinete
  • 2 oua
  • pesmet
  • ulei
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • Pentru umplutura: 4 cepe
  • 7 legatura de patrunjel tocat marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g cascaval taiat felii subtiri

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de pe o parte pe alta.

Intre timp, se amesteca ceapa si patrunjelul, tocate marunt, se adauga usturoiul pisat, dupa care aceasta compozitie se repartizeaza pe jumatate din cantitatea de vinete.

Deasupra se aseaza cate o felie subtire de cascaval, rondelele de vinete ramase si se preseaza usor intre palme. Vinetele astfel umplute se dau apoi prin faina, prin ouale batute, si amestecate cu putin ulei, si, la urma, prin pesmet.

Se prajesc in ulei incins.
Se servesc calde, cu sos de rosii condimentat.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala