Vinete umplute cu rosii

Vinete umplute cu rosii este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta mancare de legume va trebuie vinete de dimensiuni medii.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • 1/3 lingurita chimen
  • patrunjel
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Vinete umplute cu rosii este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta mancare de legume va trebuie vinete de dimensiuni medii. Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin.
Umplutura:
Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori. Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cuburi mici.
Se inabusa ceapa in ulei si apa in cantitati egale. Se adauga vinetele si ardeiul gras si se calesc pana se inmoaie. Se pun rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se continua calirea inca 3-4 minute, apoi se opeste focul. Cu pasta obtinuta se umplu vinetele si se aseaza deasupra felii de rosii. Se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru 20-25 minute.


Vinete umplute cu rosii se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors