Vinete "Provincial"

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • vinete - 900 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 200 g
  • usturoi - 30 g
  • paine alba - 100 g
  • patrunjel - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc si se taie felii. Painea se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Din 50 ml ulei, 200 g rosii proaspete (sau 100 g conservate) si 100 g ceapa se prepara sosul de rosii. Vinetele se prajesc in 85 ml ulei. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se adauga rosii, miezul de la vinete, usturoi, paine, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust. Se amesteca pentru uniformizare, se fierbe 5 minute. Cu aceasta compozitie se vor umple vinetele, care apoi se aseaza in tava unsa cu 15 ml ulei. Se adauga 50 ml apa si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Vinetele "Provincial" se servesc calzi, cu sos de rosii si patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors