Vinete impanate

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocoti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjei
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1/4 varza
  • 5 catei de usturoi
  • 200 g rosii
  • faina
  • unt
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.

Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocotita, apoi se strecoara, se sareaza in interior, se aseaza pe o placa de lemn si se acopera cu o alta placa de lemn, peste care se pune o greutate.

Se tin astfel la teasc, sa se scurga.

Intre timp, se pregateste umplutura. Se taie ceapa feliute si se caleste in ulei incins. Se adaugi morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul gras si varza, toate taiate felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se impaneaza vinetele, punand si cate un catel de usturoi apoi se aseaza intr-un vas.

Crestaturile nu se fac prea lungi ca sa nu se rupa vinetele.

Din cateva rosii, decojite si tocate marunt, putina faina, unt, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste vinete.

asul se lasa circa 30 de minute la foc potrivit.
Se servesc reci.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide