Vinete impanate

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi in cruce. Se lasa vinetel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 3 cepe mari
  • 4 rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 300 ml ulei
  • 1 lingura de patrunjel
  • 1 lingurita de zahar
  • sare

Mod de preparare

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.

Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi in cruce.

Se lasa vinetele circa 15 minute in apa clototita.

Se strecoara, se sareaza in interior si se asaza pe

o placa de lemn.

Intre timp, se taie ceapa felii si se caleste in ulei incins. Se adauga 2 rosii, taiate felii, patrunjelul, tocat marunt, sare, piper, dupa gust, si zaharul.

Se impaneaza vinetele cu amestecul pregatit, punand in fiecare despicatura si cate un pic de usturoi.

Se asaza vinetele intr-o tava, cu umplutura in sus, si

acopera cu felii de rosii, se adauga putina apa si se lasa la cuptor, la foc potrivit, circa o ora.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors