Vinete impanate

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se caleste in putin ulei incin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 4 cepe
  • 6 rosii
  • 3 linguri de faina
  • 2 morcovi
  • 1 felina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 legatura de marar tocat marunt
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb.

Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga.

Intre timp, se caleste in putin ulei incins ceapa, tocata marunt, si se adauga rosiile, taiate cubulete.

Se incorporeaza faina si se adauga putina sare si piper.

Se adauga 2 linguri de ulei, se dilueaza cu putina apa si se lasa sa fiarba, acoperit, circa 30 de minute.

Separat, se calesc legumele in putin ulei: morcovii, patrunjelul, telina, ardeiul, toate taiate felii subtiri.

Se da vasul deoparte si se adauga mararul.

Se umplu vinetele cu acest amestec si se toarna deasupra sosul.
Se serveste rece.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors