Vinete impanate

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se caleste in putin ulei incin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 4 cepe
  • 6 rosii
  • 3 linguri de faina
  • 2 morcovi
  • 1 felina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 legatura de marar tocat marunt
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb.

Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga.

Intre timp, se caleste in putin ulei incins ceapa, tocata marunt, si se adauga rosiile, taiate cubulete.

Se incorporeaza faina si se adauga putina sare si piper.

Se adauga 2 linguri de ulei, se dilueaza cu putina apa si se lasa sa fiarba, acoperit, circa 30 de minute.

Separat, se calesc legumele in putin ulei: morcovii, patrunjelul, telina, ardeiul, toate taiate felii subtiri.

Se da vasul deoparte si se adauga mararul.

Se umplu vinetele cu acest amestec si se toarna deasupra sosul.
Se serveste rece.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala