Vinete cu telemea

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete de marime potrivita
  • 1/2 kg rosii
  • 150 g de telemea
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 150 mI ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de pesmet alb
  • fin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se

presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua

plansete, cu o greutate deasupra.

Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.

Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele

bine scurse si date prin faina.

Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.

Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.

Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala