Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.
Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se
presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua
plansete, cu o greutate deasupra.
Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.
Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele
bine scurse si date prin faina.
Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.
Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.
Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...
Budinca bicoloraIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala