Vinete cu masline

Vinetele spalate si curatate de codite se taie bucati, se sareaza, se lasa ½ de ora cu sare. Se storc de zeama, se prajesc in putin ulei. Maslinele s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • ¼ kg masline
  • 1 pahar ulei
  • 6 cepe
  • 8 rosii
  • sare
  • 4 legaturi verdeata
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Vinetele spalate si curatate de codite se taie bucati, se sareaza, se lasa ½ de ora cu sare. Se storc de zeama, se prajesc in putin ulei. Maslinele se pun la desarat. Se asaza vinetele intr-o cratita peste un strat de rosii, se adauga maslinele, rosii, verdeata si restul de ulei rece. Se pun la fiert, se scade sosul si se rumenesc bine. Faina, sarea si verdeata se presara printre rinduri.
Se servesc reci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide