Vinete cu legume

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decoje

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete potrivit de mari
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar

miezul se toaca bine.

Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decojesc rosiile si se taie cubulete.

Usturoiul se piseaza si se pune deoparte, intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei, se adaugi ceapa si se caleste la foc mic circa 5 minute.

Se adauga rosiile si zaharul.

Se acopera si se lasa pe foc inca 5 minute.

Se incorporeaza vinetele tocate, patrunjelul, 40 ml de ulei sare si piper.

Se caleste totul la foc mic, circa 10 minute.

Se aseaza apoi vinetele intr-o tava, umplute cu compozitia preparata anterior, se stropesc cu uleiul ramas, amestecat cu usturoiul pisat, si se lasa la cuptor circa 1/2 ora.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala