Vinete cu legume

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decoje

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete potrivit de mari
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar

miezul se toaca bine.

Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decojesc rosiile si se taie cubulete.

Usturoiul se piseaza si se pune deoparte, intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei, se adaugi ceapa si se caleste la foc mic circa 5 minute.

Se adauga rosiile si zaharul.

Se acopera si se lasa pe foc inca 5 minute.

Se incorporeaza vinetele tocate, patrunjelul, 40 ml de ulei sare si piper.

Se caleste totul la foc mic, circa 10 minute.

Se aseaza apoi vinetele intr-o tava, umplute cu compozitia preparata anterior, se stropesc cu uleiul ramas, amestecat cu usturoiul pisat, si se lasa la cuptor circa 1/2 ora.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors