Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decoje
Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar
miezul se toaca bine.
Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decojesc rosiile si se taie cubulete.
Usturoiul se piseaza si se pune deoparte, intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei, se adaugi ceapa si se caleste la foc mic circa 5 minute.
Se adauga rosiile si zaharul.
Se acopera si se lasa pe foc inca 5 minute.
Se incorporeaza vinetele tocate, patrunjelul, 40 ml de ulei sare si piper.
Se caleste totul la foc mic, circa 10 minute.
Se aseaza apoi vinetele intr-o tava, umplute cu compozitia preparata anterior, se stropesc cu uleiul ramas, amestecat cu usturoiul pisat, si se lasa la cuptor circa 1/2 ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala