Vinete cu busuioc si cimbru

Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga. Se pun apoi pe un serve

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 1/2 I ulei
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura supa de carne
  • 2 catei de usturoi
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.

Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.

Se pun apoi pe un servet si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se pun deoparte, sa se scurga de grasime.

Se prepara un sos de rosii. Se taie rosiile in doua si se calesc in uleiul de masline incins, impreuna cu busuiocul

patrunjelul, usturoiul si cimbrul.

Se Iasa la foc iute, pana scade sosul. Se pasireaza, se sareaza si se pipereaza.

Intr-o tava, se aseaza, in straturi, sosul, vinetele si se presara cu cascaval ras.
Se introduce la cuptor pana se gratineaza.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors