1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecu
1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecuratoare, clatiti-le cu apa rece, si lasati sa se scurga.
2. taiati / macinati destul de mare miezurile de nuca, curatati usturoiul si taiati fiecare catel in 2 sau 4( in functie de marime)
3. cu un cutitas ascutit, taiati pe lateral in lungime vanata, in asa fel ca sa puteti introduce o lingura/linguritza de miez de nuca si 2-3 felii de usturoi, dupa ce ati sarat putin interiorul vinetei.
4. intr-un borcan de sticla /sau mai multe mai mici, ( care sa se inchida ermetic), asezati vinetele umplute, culcate orinzontal in straturi alternand directia vinetelor, in asa fel incat sa formeze ca o cruce intre straturi.( deci primul strat orizontal, al 2lea vertical, iar orizontal etc).
cand borcanul este plin,intoarceti-l cu gura-n jos peste o farfurie, si lasati sa se scurga toata noaptea totalitate apei din vinete.
5. a2a zi, reintoarceti borcanul, umpleti cu ulei de masline. vinetele se pot consuma dupa 8-10 zile, cu conditia sa fie mereu acoperite de ulei, aceste vinete se pot pastra 6 luni.
variante.
unele persoane, prefera sa mareasca , cantitatea de nucisi suprima usturoiul, altele invers, folosesc doar usturoiul ca umplutura. in acest caz,trebuie confiate vinetelele de crude, si nu in ulei ci un amestec de 2/3 apa sarata( 4 linguri la litru) si 1/3 otet.
Pofta buna!
Reteta Vinete confiate in ulei a fost propusa de stella pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete gasiti aici:
vinete maioneza
vinete umplute
vinete coapte
"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala