Urzici cu orez

Se spala urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se spala urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se arda.

Separat se toaca ceapa si se caleste in ulei. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape.

Punem peste amestec putina apa si se amesteca cu o lingura ca sa nu se prinda de cratita.

Cind orezul a inflorit putin, se adauga urzicile. Se acopera cratita cu supa de zarzavat sau cu apa calda si se fierbe cu sare si boabe de piper, la foc mic, o jumatate de ora. Se scutura cratita din cind in cand, nu se amesteca in mincare, pentru ca bobul de orez sa ramina intreg.
Alte retete cu urzici

Urzici scazute

Bors cu urzici

Ciulama de urzici

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ardei copt

Daca aveti ardei copti pusi la congelator,va recomand aceasta delicioasa tocanita...o tocanita ce ne aminteste de gustul...

Tocanita de pui cu ardei copt
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide