Urzici cu orez

Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se ard

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de urzici
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase destula zeama ca sa nu se arda.

Separat se toaca ceapa si se caleste in ulei. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape. Se pune peste amestec putina apa si se amesteca cu o lingura ca sa nu se prinda de cra-

tita.

Cind orezul este aproape fiert, se adauga urzicile. Se acopera cratita cu supa de zarzavat sau cu apa calda si se fierbe cu sare si boabe de piper, la foc mic, o jumatate de ora.

Sfat:

Se scutura cratita din cind in cind, nu se amecteca in mincare, pentru ca bobul de orez sa ramina intreg.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide