Urzici cu hrean

Se aleg urzicile de frunzele vestede. Se curata de resturile de frunze uscate, se spala in mai multe ape reci si se toaca marunt. Se pun cu o lingura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 radacina de hrean
  • 1 lingura de faina
  • 3 felii de lamaie
  • unt
  • sare
  • usturoi tocat

Mod de preparare

Se aleg urzicile de frunzele vestede.

Se curata de resturile de frunze uscate, se spala in mai multe ape reci si se toaca marunt. Se pun cu o lingura de unt intr-o cratita emailata sa scada in zeama lor. Cind urzicile s-au inmuiat, se adauga un sos de faina si apa calda, sare, putin usturoi tocat si feliile de lamiie. Se fierbe mincarea la foc mic.
Mincarea se serveste rece

Alte retete cu urzici

Supa de urzici

Mancare de urzici

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide