Tocanita de oua

Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati. Daca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 1 rosie
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita de faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 6 oua

Mod de preparare

Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati.

Daca ardeiul s-a inmuiat, adaugam o rosie mijlocie taiata in patru, apoi adaugam o lingurita de boia de ardei, apoi prajim la foc foarte mic, folosind un isolator pentru foc, pana devine o tocana de legume.

Iarna, rosia si ardeii pot fi inlocuititi cu 2 linguri cu varf de tocana de legume din conserva. Cand tocana s-a prajit pana a ramas doar uleiul, presaram o lingurita de faina, amestecam, apoi apoi adaugam 1 dl de apa, putin cate putin.

Adugam ½ lingurita de sare, si, amestecand continu, le fierbem impreuna. La sfarsit, 6 oua fierte tari in apa cu sare, se taie in felii, sau in rondele mai groase.

Punem pe tocana, le scuturam bine si le fierbem.

Se servesc alaturi de mancare scazuta.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala