Tocanita de oua

Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati. Daca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 1 rosie
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita de faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 6 oua

Mod de preparare

Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati.

Daca ardeiul s-a inmuiat, adaugam o rosie mijlocie taiata in patru, apoi adaugam o lingurita de boia de ardei, apoi prajim la foc foarte mic, folosind un isolator pentru foc, pana devine o tocana de legume.

Iarna, rosia si ardeii pot fi inlocuititi cu 2 linguri cu varf de tocana de legume din conserva. Cand tocana s-a prajit pana a ramas doar uleiul, presaram o lingurita de faina, amestecam, apoi apoi adaugam 1 dl de apa, putin cate putin.

Adugam ½ lingurita de sare, si, amestecand continu, le fierbem impreuna. La sfarsit, 6 oua fierte tari in apa cu sare, se taie in felii, sau in rondele mai groase.

Punem pe tocana, le scuturam bine si le fierbem.

Se servesc alaturi de mancare scazuta.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors