Tocanita de fasole verde

Fasolea cu teaca galbena spalata si taiata in bucati de aprox. 1 cm se fierbe in apa cu putina sare. Impreuna cu cartofii noi taiati in cubulete marun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg fasole verde
  • 3 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • lapte
  • smantana dupa gust

Mod de preparare

Fasolea cu teaca galbena spalata si taiata in bucati de aprox. 1 cm se fierbe in apa cu putina sare. Impreuna cu cartofii noi taiati in cubulete marunte. In apa se pun 2 catei de usturoi taiate marunt sau pasate. Cand fasolea e fiarta, se adauga putina prajeala, dar prajeala va fi diluata cu lapte in loc de apa. Ii dam un clocot, o tragem de pe foc, apoi amestecam aprox. jumatate de smantana cu lapte pe car o adaugam la tocanita, amestecand continu.
Este o reteta simpla si gustoasa

Alte retete cu fasole

Fasole batuta

Supa de fasole cu ciolan

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala