Tocanita andaluza de anghinare

Anghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei de masline. Se sting

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 anghinare mici
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1
  • 3 l supa de legume
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura menta tocata
  • 300 g cartofi mici
  • 400 g boabe fasole
  • 200 g rosii
  • 4 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Anghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei de masline. Se stinge cu supa si se aromatizeaza cu oregano si menta. Se lasa sa dea in fiert supa. Se curata cartofii, se spala si se taie jumatati. Se pun in supa, impreuna cu fasolea si anghinarea. Se fierbe inabusit 20 de minute. Se oparesc rosiile, se decojesc, se curata si se taie. Se spala si se curata ceapa verde si se taie rondele groase de 1 cm. Se adauga la legume, impreuna cu rosiile si se fierb 5 minute. Se potriveste de sare si piper.

Tocanita se serveste in farfurii adanci, garnisita cu menta. Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide