Tocana de ceapa

Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa de la

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ceapa rosie
  • 100 g slanina afumata
  • 1 lingura faina
  • Boia
  • Sare
  • Otet
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa de la slanina se caleste ceapa ( se adauga si putina apa). Se presara cu sare, boia si faina si se toarna putina apa. Se aromatizeaza cu cativa stropi de otet si smantana.
Se serveste cu garnitura de orez. Slanina prajita se poate pune peste orez.

Alte retete culinare recomandate

Ghiveci de legume

Mancare de mazare

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala