Telina umpluta

Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr carne fara os
  • 6—8 teline mijlocii
  • 1 ou
  • 1 ceasca de orez
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de bulion
  • 1 felie de paine
  • sare
  • piper macinat
  • faina
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verdeata tocata fin. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se coloreaza cu o lingurita de bulion si se omogenizeaza.

Telinele se curata de coaja, se spala si se golesc de miez cu varful unui cutit ascutit. Se umplu cu amestecul de carne, se asaza una langa alta intr-o oala cu peretii inalti si printre ele se pun bucati de miez de telina. Se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic. Dupa o ora se coloreaza mancarea cu o lingurita de bulion, se adauga o lingurita de faina amestecata cu apa rece si putin ulei. Se continua fierberea la cuptor.
Mancarea se serveste bine scazuta, dupa ce s-a racit un sfert de ora, cu smantana deasupra.

Alte retete:

Ardei umpluti

Dovlecei cu carne

Pui cu legume

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide