Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verde
Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verdeata tocata fin. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se coloreaza cu o lingurita de bulion si se omogenizeaza.
Telinele se curata de coaja, se spala si se golesc de miez cu varful unui cutit ascutit. Se umplu cu amestecul de carne, se asaza una langa alta intr-o oala cu peretii inalti si printre ele se pun bucati de miez de telina. Se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic. Dupa o ora se coloreaza mancarea cu o lingurita de bulion, se adauga o lingurita de faina amestecata cu apa rece si putin ulei. Se continua fierberea la cuptor.
Mancarea se serveste bine scazuta, dupa ce s-a racit un sfert de ora, cu smantana deasupra.
Alte retete:
Ardei umpluti
Dovlecei cu carne
Pui cu legume
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios