Tarta de spanac cu migdale este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati fie pentru un fel principal fie pentru un aperitiv. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de spanac congelat, oua, unt, faina, migdale
Inainte de a face prima tarta, am avut o temere cu privire la acest tip de aluat. Veivedea insa ca dupa prima incercare ti se va risipi orice urma de teama. Mai mult a devenit aluatul meu preferat pentru ca poate fi folosit in zeci de comninatii.
Migdalele sunt ingredientul cheie din tarta pe care am preparat-o eu. E adevarat ca oe foarte scump insa e nevoie de doar cateva liunguri. Ca si in cazul condimentelor si semintelor, aroma este mai puternica daca migdalele sunt macinate chiar inainte de a le folosi.
Se face mai intai aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii, secretul aluatului fraged de tarta este ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de min.
Intre timp, pornesti cuptorul la 180 de grade, tai ceapa si usturoiul marunt si pudrezi blatul de lucru cu faina. Amesteci smantana cu ouale si frisca batuta, parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale macinate marunt, adaugi ceapa si usturoiul.
Scoti aluatul si il intinzi pe blatul de lucru intr-o foaie subtire pe care o rulezi pe facalet si o derulezi in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 12 min. Aluatul nu se umfla prea tare dar de siguranta poti pune peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole pentru copt deasupra, ca greutati.
Cat sta aluatul la cuptor, calesti intr-o tigaie spanacul si apoi il treci intr-o strecuratoare si il apesi cu o lingura de lemn, sa se scurga cat mai bine zeama.
Scoti aluatul de la cuptor, il ungi cu albus, adaugi spanacul si deasupra tot restul compozitiei. Amesteci putin in mijloc cat sa se vada spanacul la suprafata iar pe margini presari 2 linguri de migdale macinate mai mare. Lasi la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de min. Pofta buna!
Se poate consuma atat calda cat si rece.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post