Tarta cu sunca si zucchini

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv deliciosa, care se poate servi la un bufet suedez. Ingredientele necesare sunt: zucchini, faina, smantana.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 1lingurita creme fraiche sau smantana groasa
  • 150g unt
  • 1ou
  •  sare
  • Umplutura:
  • 1 zucchini(400g)
  • 3 oua
  • 200g creme fraiche
  • sare
  • piper
  • 6 felii sunca presata
  • 80g cascaval ras.

Mod de preparare

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv delicioasa. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se da la rece pana ne ocupam de umplutura. Se rade dovlecelul pe partea mare, presara cu foarte putina sare si se lasa sa stea 25min apoi se stoarce. Se amesteca intr-un catron ouale batute cu telul cu creme faiche si apoi cu dovlecelul.se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. 4. Se unge si tapetetaza cu faina o tava de tarta de 26cm si intinde aluatul. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita apoi se toarna amestecul de zucchini si se aranjeaza deasupra sunca. Se presara cascavalul si se da la cuptor, la 195 grade.


Pofta buna! Reteta propusa de s_tana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro . Pofta buna!

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post