Tarta cu sunca si zucchini

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv deliciosa, care se poate servi la un bufet suedez. Ingredientele necesare sunt: zucchini, faina, smantana.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 1lingurita creme fraiche sau smantana groasa
  • 150g unt
  • 1ou
  •  sare
  • Umplutura:
  • 1 zucchini(400g)
  • 3 oua
  • 200g creme fraiche
  • sare
  • piper
  • 6 felii sunca presata
  • 80g cascaval ras.

Mod de preparare

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv delicioasa. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se da la rece pana ne ocupam de umplutura. Se rade dovlecelul pe partea mare, presara cu foarte putina sare si se lasa sa stea 25min apoi se stoarce. Se amesteca intr-un catron ouale batute cu telul cu creme faiche si apoi cu dovlecelul.se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. 4. Se unge si tapetetaza cu faina o tava de tarta de 26cm si intinde aluatul. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita apoi se toarna amestecul de zucchini si se aranjeaza deasupra sunca. Se presara cascavalul si se da la cuptor, la 195 grade.


Pofta buna! Reteta propusa de s_tana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro . Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide