Tarta cu spanac

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se l

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspat (sau 450 gr de spanac congelat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 linguri de faina
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 2 linguri de branza rasa
  • 3 oua
  • sare si condimente dupa gust

Mod de preparare

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se lasa sa se rumeneasca. Se pune apoi spanacul si se lasa cateva minute pe foc. Se asauga cate putina smantana, si se amesteca mereu.

Se da spanacul la o parte de pe foc si se amesteca cu branza rasa.

Se potriveste cu sare si cu alte condimente, dupa gust.

Cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile, si pe urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia. Se pune si restul si restul de unt, se presara branza rasa si se da la cuptor. Se tine in cuptor aproximativ 45 de minute pana creste frumos.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala