Tarta cu spanac

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se l

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspat (sau 450 gr de spanac congelat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 linguri de faina
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 2 linguri de branza rasa
  • 3 oua
  • sare si condimente dupa gust

Mod de preparare

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se lasa sa se rumeneasca. Se pune apoi spanacul si se lasa cateva minute pe foc. Se asauga cate putina smantana, si se amesteca mereu.

Se da spanacul la o parte de pe foc si se amesteca cu branza rasa.

Se potriveste cu sare si cu alte condimente, dupa gust.

Cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile, si pe urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia. Se pune si restul si restul de unt, se presara branza rasa si se da la cuptor. Se tine in cuptor aproximativ 45 de minute pana creste frumos.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors