Tarta cu ricotta si rosii

Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de aluat de tarta, rosii si ricotta.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 230 g aluat tarte/ brisee
  • 300 g ricotta
  • 50 g parmezan ras
  • 3 rosii (perini)
  • 1 ou fiert tare
  • 2 file ansoa in ulei
  • 30 g paine uscata/pesmet
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 lg otet alb
  • 100 ml ulei de masline
  • extravirgin
  • Pentru aluat brisee:
  • 2/3 cups faina
  • ½ lgt sare
  • 115 g unt
  • 1 ou batut usor
  • 2lgt apa

Mod de preparare

Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta se face intai aluatul: cernem faina cu sarea, adaugam untul si amestecam pana formeaza firimituri. Adaugam oul batut si putina apa sa obtinem un aluat potrivit, nu moale. Invelim in folie si lasam 30 minute la frigider.

Am intins aluatul in foaie si am captusit o tava, astfel incat sa formez un dreptunghi de 12x26 cm si am captusit si marginile de vreo 3 cm inaltime. Am acoperit foaia cu hartie de copt umezita si apoi perforata, apoi am imprastiat cateva boabe de fasole deasupra si am copt 10 minute la 200 grade. Am indepartat hartia de deasupra si fasolele, am umplut cu ricotta amestecata cu parmezan si apoi am asezat rosiile taiate jumatati, pe lung (care rosii au fost curatate de seminte) si am presat usor sa intre putin in umplutura. Am copt tarta la 160 grade C, 45 minute.

Pentru sos am amestecat in blender, fileurile de ansoa, usturoiul, pesmetul inmuiat in otet, oul, patrunjelul si uleiul. Apoi am umplut rosiile cu sos.


Tarta cu ricotta si rosii poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide