Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra este foarte usor de preparat, este delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Profita de dovleceii proaspeti si fragezi ce se gasesc vara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • 3 dovlecei
  • 1 lingura ulei masline
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 1 fir de cimbru
  • piment pudra
  • piper
  • 2 oua
  • smantana
  • branza de capra
  • 12 rosioare
  • seminte de pin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru inceput am facut foietajul, sau daca doriti puteti pregati un aluat de tarta. Apoi, am dat prin razatoarea mare 3 dovlecei, dupa care i-am saltat in tigaie cu un pic de ulei de masline, sare si un catel de usturoi zdrobit. Lasati sa se raceasca si sa se scurga intr-o strecutratoare (de zeama lasata ). Am batut oula si smantana (la ochi) , am adaugat sare, piper si piment in pudra. Am adaugat dovleceii, am amestecat bine, am turnat peste foaie (foietaj). Am taiat rondele de branza de capra, rosioare jumatati si o mana de seminte de pin si am dat la cuptor. Un deliciu!


Pofta buna! Reteta Tarta cu dovlecei branza de capra a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide