Sufleu de morcovi si cartofi

Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se paseaza, ca sa se formez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr cartofi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Se curata legumele, apoi se taie morcovii si cartofii in felii groase si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg apoi se se paseaza, ca sa se formeze un piure. Se rade ceapa si se caleste in ulei. Se adauga peste ea faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa un minut se adauga treptat laptele si se amesteca intr-una. Se toarna apoi totul peste piure si se mai adauga galbenusurile, mararul, coriandrul, sare, piperul si nucsoara. Se bat bine albusurile si se adauga in compozitia de morcovi si cartofi. Se toarna apoi amestecul intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace sufleul in cuptorul incins, la foc potrivit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete culinare:

Placinta cu dovleac Legume la cuptor Cartofi la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors