Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare. Se acopera si
Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare.
Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute. Se lasa apoi intr-o strecuratoare.
Se unge cu unt un vas termorezistent.
Se bat usor ouale, se adauga smantana, jumatate din cantitatea de cascaval, sare, piper si dovleceii zdrobiti putin cu o furculita.
Se amesteca bine. Se toarna compozitia in vasul pregatit si se presara cascavalul ramas.
Se lasa timp de 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se serveste fierbinte.
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post