Sufleu de conopida cu piure de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute, la foc potrivit. Se curata conopida, se desparte in buch

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr cartofi
  • 1 conopida mare
  • patrunjel
  • 3 felii de muschi file afumat
  • 6 linguri unt
  • 250ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • nucsoara
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia mic galben
  • 60gr cascaval ras

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute, la foc potrivit. Se curata conopida, se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti, in 2 linguri de unt topit. Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza. Se scurg cartofii si se mixeaza cu 2 linguri de unt si 100ml lapte.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se tapeteaza cu faina si turnam cartofii piure in el,niveland bine, apoi punem deasupra conopida. Muschiul file il taiem fasii mai subtiri si il punem peste conopida.

Tocam marunt putin patrunjel. Ouale se bat cu smantana si 150ml lapte, la care se adauga patrunjelul tocat, piper, sare si nucsoara dupa gust. Compozitia o turnam deasupra conopidei.

Taiam fasii ardeiul si il punem deasupra in vas. Presaram cascavalul ras si bagam la cuptor.


Se serveste cald. Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala