Sufle de fasole

Se fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la foc pana iese umezeala di

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • fasole
  • sare
  • unt
  • 2 linguri faina
  • lapte
  • 2 linguri svaiter sau parmezan ras
  • 3 oua

Mod de preparare

Se fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la foc pana iese umezeala din fasole. Deoparte se trag 2 linguri nu prea pline de faina in 2 linguri de unt topit, fierbinte. Se amesteca, fara sa se rumeneasca deloc, si se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte. Cand compozitia e putin racorita, se pun 2 linguri de svaiter sau parmezan ras si 3 galbenusuri puse pe rand. Se potriveste de sare. La urma se adauga cele 3 albusuri spuma. Se toarna compozitia peste fasole, se topeste cu unt, se presara parmezan ras, se da la cuptor trei sferturi de ora. Se serveste cand e crescuta frumos.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide