Se fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la foc pana iese umezeala di
Se fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la foc pana iese umezeala din fasole. Deoparte se trag 2 linguri nu prea pline de faina in 2 linguri de unt topit, fierbinte. Se amesteca, fara sa se rumeneasca deloc, si se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte. Cand compozitia e putin racorita, se pun 2 linguri de svaiter sau parmezan ras si 3 galbenusuri puse pe rand. Se potriveste de sare. La urma se adauga cele 3 albusuri spuma. Se toarna compozitia peste fasole, se topeste cu unt, se presara parmezan ras, se da la cuptor trei sferturi de ora. Se serveste cand e crescuta frumos.
In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta. S-a scris mult despre aceste plante cat de...
Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici