1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca
1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata fi scoasa cu usurinta din tava).
2. Urmeaza apoi feliutele de kaizer si dovleceii, eu i-am pus pe margine pentru ca nu isi tineau echilibrul peste kaizer.
3. 3 oua se fierb tare , se taie jumatati si se pun si ele in tava din loc in loc, adica atunci cand taiati sa fie cam jumatate de ou la fiecare portie.
4. Am pus apoi cubuletele de ardei si cascavalul ras.
5. Se baga la cuptor pana vedem ca se inmoaie/topeste cascavalul de deasupra.
6. Intre timp am batut celelalte 3 oua cu cele 3 linguri de smantana si cu faina, un praf de sare si putin piper, dupa ce s-a topit cascavalul am scos tava din cuptor, am turnat amestecul de ou cu smanatana si cu faina si am mai lasat la cuptor cam 35-40min, la inceput la foc mic, apoi mare ca sa se rumeneasca pe deasupra. Daca vreti sa se formeze deasupra un "capac" pufos, in amestecul de ou cu faina adaugati si niste apa minerala, la jumatate de pahat de apa adaugati suplimentar o lingura de faina.
Pofta buna!
Reteta Straturi de legume a fost propusa de adriana1980 pe forum culinar.ro
Alte retete de musaca gasiti aici:
Musaca de vinete si cartofi ,
Musaca de cartofi cu piept de pui ,
Musaca de cartofi .
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios