Straturi de legume (musaca)

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 3 rosii (eu am facut cu ele crude dar ar fi mai bine sa fie oparite si dezpielitate)
  • cateva rondele de dovlecel
  • o ceapa tocata marunt
  • un ardei gras tocat marunt sau fasii
  • cateva felii de kaizer
  • sunca
  • 6 oua
  • 3 linguri zdravene de smantana
  • 3 linguri de faina
  • cascaval (jumatate de rotita mica)
  • sare
  • piper
  • alte condimente dupa pofta inimii si a papilelor gustative

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata fi scoasa cu usurinta din tava).

2. Urmeaza apoi feliutele de kaizer si dovleceii, eu i-am pus pe margine pentru ca nu isi tineau echilibrul peste kaizer.

3. 3 oua se fierb tare , se taie jumatati si se pun si ele in tava din loc in loc, adica atunci cand taiati sa fie cam jumatate de ou la fiecare portie.

4. Am pus apoi cubuletele de ardei si cascavalul ras.

5. Se baga la cuptor pana vedem ca se inmoaie/topeste cascavalul de deasupra.

6. Intre timp am batut celelalte 3 oua cu cele 3 linguri de smantana si cu faina, un praf de sare si putin piper, dupa ce s-a topit cascavalul am scos tava din cuptor, am turnat amestecul de ou cu smanatana si cu faina si am mai lasat la cuptor cam 35-40min, la inceput la foc mic, apoi mare ca sa se rumeneasca pe deasupra. Daca vreti sa se formeze deasupra un "capac" pufos, in amestecul de ou cu faina adaugati si niste apa minerala, la jumatate de pahat de apa adaugati suplimentar o lingura de faina.


Pofta buna!

Reteta Straturi de legume a fost propusa de adriana1980 pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca gasiti aici:

Musaca de vinete si cartofi ,

Musaca de cartofi cu piept de pui ,

Musaca de cartofi .

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide