Spuma de fasole boabe

Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se pune peste fasole pastar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/5 kg fasole
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar murat sau crud
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • apa

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se pune peste fasole pastarnacul si jumatate de ceapa, se fierbe la foc potrivit pana bobul

de fasole se desface usor. Se trage oala de pe foc si fasolea se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin sita sau se mixeaza impreuna cu pastarnacul. Pasta obtinuta se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se freaca

cu zeama de la jumatate de ceapa trecuta prin masina de tocat, cu doua linguri de smantana si cu uleiul turnat incet. Cand pasta s-a omogenizat se asaza pe un platou, se orneaza cu felii de gogosar asortate cu ulei

de masline. Se serveste imediat sau tinuta la rece cateva ore.

Alte retete simple recomandate

Ciulama de ciuperci

Iahnie de fasole

Ghiveci de legume

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors