Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi.
Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi. Se poate consuma ca atare, cu crutoane din paine prajita, sau ca si garnitura la fripturi.
Se fierbe sparanghelul in apa cu sare timp de 6 minute, pana se inmoaie, dar isi pastreaza forma. Daca era putin pleostit atunci cand l-ati cumparat, acum culoarea lui ar trebui sa fie mai intensa. Se scurge dupa ce e fiert, dar lasam in cratita putina apa, unde il asezam din nou. Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, adaugam untul si mazarea si amestecam incontinuu ca sa nu se prinda, pana e si mazarea fierbinte. Daca folositi mazare congelata, lasati pana e facuta. Cu 2 minute inainte sa fie gata garnitura de sparanghel si mazare, se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat!
SPentru a intensifica aroma minunata de lamaie, inainte de servire se poate razui deasupra coaja de la lamaie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post