Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi.
Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi. Se poate consuma ca atare, cu crutoane din paine prajita, sau ca si garnitura la fripturi.
Se fierbe sparanghelul in apa cu sare timp de 6 minute, pana se inmoaie, dar isi pastreaza forma. Daca era putin pleostit atunci cand l-ati cumparat, acum culoarea lui ar trebui sa fie mai intensa. Se scurge dupa ce e fiert, dar lasam in cratita putina apa, unde il asezam din nou. Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, adaugam untul si mazarea si amestecam incontinuu ca sa nu se prinda, pana e si mazarea fierbinte. Daca folositi mazare congelata, lasati pana e facuta. Cu 2 minute inainte sa fie gata garnitura de sparanghel si mazare, se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat!
SPentru a intensifica aroma minunata de lamaie, inainte de servire se poate razui deasupra coaja de la lamaie.
Acest tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, a fost preparat pentru o ocazie mai specială...
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersiciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce