Sparanghel nobiliar

Sparanghelul alb se spala, se curata si i se taie capetele. Intr-o oala se incinge 1 lingura de ulei de masline, sparanghelul se perpeleste usor si ap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg sparanghel alb
  • 200 g sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin spumant alb sec
  • 1 legatura busuioc verde
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 g alune de padure
  • piper alb macinat
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Sparanghelul alb se spala, se curata si i se taie capetele. Intr-o oala se incinge 1 lingura de ulei de masline, sparanghelul se perpeleste usor si apoi se stinge cu vin spumant. Se adauga sare si zahar. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc slab, cu capacul pus, si apoi se lasa sa se raceasca in zeama lui. Sparanghelul verde se decojeste in treimea de jos a cozilor. Se taie coditele busuiocului. Sparanghelul verde si busuiocul si mascarpone se bat usor pana se formeaza un puree. Se condimenteaza cu sare, piper, suc de lamaie, 1 lingura ulei de masline si ceva zeama de la sparanghelul alb. Alunele se taie si se prajesc sec, fara ulei.

Sparanghelul alb se aseaza pe o farfurie, langa el aranjandu-se puree-ul de sparanghel verde. Deasupra se presara alunele,
Cu cartofi natur.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors