Sparangel cu sos alb si sunca de curcan

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sparanghel
  • sunca
  • ulei de masline
  • lapte
  • faina
  • unt
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • chilli

Mod de preparare

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici

Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei de masline, in care am incalzit citiva catei de usturoi cu coaja(intepati), rozmarin si chili uscati, intregi. Dupa ce incalzesc uleiul, il pun in sticla cu tot cu usturoi,chili si rosmarin in sticla,si-l folosesc la condimentat salate, peste, legume grilate..etc

Fac un sos,gen bechamel,doar ca-l aromez putin cu usturoi, si in loc de muskat pun piper,sare:

-pun un catel de usturoi crestat, impreuna cu putin unt si putin ulei de masline,la incins.

-cind incepe a se rumeni usor,adaug o lingurita de faina.

-sting cu lapte.Pun atit,cum imi place consistenta sosului.

-apoi il condimentez cu sare de mare,piper(de obicei pun alb)

-torn peste sparanghelul invelit in sunca.


Pofta buna!

Reteta Sparangel cu sos alb si sunca de curca a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu sparanghel gasiti aici:

Sparanghel nobiliar,

Salata cu sparanghel,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala