Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei
Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici
Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei de masline, in care am incalzit citiva catei de usturoi cu coaja(intepati), rozmarin si chili uscati, intregi. Dupa ce incalzesc uleiul, il pun in sticla cu tot cu usturoi,chili si rosmarin in sticla,si-l folosesc la condimentat salate, peste, legume grilate..etc
Fac un sos,gen bechamel,doar ca-l aromez putin cu usturoi, si in loc de muskat pun piper,sare:
-pun un catel de usturoi crestat, impreuna cu putin unt si putin ulei de masline,la incins.
-cind incepe a se rumeni usor,adaug o lingurita de faina.
-sting cu lapte.Pun atit,cum imi place consistenta sosului.
-apoi il condimentez cu sare de mare,piper(de obicei pun alb)
-torn peste sparanghelul invelit in sunca.
Pofta buna!
Reteta Sparangel cu sos alb si sunca de curca a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu sparanghel gasiti aici:
Sparanghel nobiliar,
Salata cu sparanghel,
Ficat de vitel umplut si sparanghel
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post