Spanac florentin

Se curata spanacul, se spala in multe ape reci si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si- o ceasca de apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de smintina
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 4 rosii decojite
  • sare

Mod de preparare

Se curata spanacul, se spala in multe ape reci si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si- o ceasca de apa calda. Se acopera cratita si se lasa spanacul sa scada.

Se scurge putina zeama in care s-a fiert spanacul intr-o forma de sticla incasabila, se acopera forma cu un strat de felii de rosii, peste rosii se pune un strat de spanac, apoi restul de rosii.

Radem peste rosii cascaval, se acopera cu smintina si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de

ora. Se serveste direct din forma.
Mancarea se taie felii groase si se pune peste fiecare felie de spanac putina smintina.

Alte retete culinare cu spanac

Spanac cu orez

Ciuperci cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide