Spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • 50 g de pesmet
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in strecuratoare. Intr-o cratita, se pune unt sau ulei la foc mic. Se adauga usturoiul, se lasa un minut. Se ia vasul la o parte, se pune spanacul si se amesteca totul bine. Deasupra, se toarna smantana, apoi pesmetul, rumenit un minut in putin ulei. Se da cratita la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 10-15 minute cu foc potrivit.


Spanacul se serveste drept garnitura la ochiuri, chiftele, fripturi

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors