Spanac cu ficatei de pasare

Spalam si fierbem spanacul. Il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o cesca de lapte , se adauga 1/2 pahar de vin alb, se sareaza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1/4 ficatei de pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie decojita
  • 1 ceasca de lapte
  • faina
  • 3 felii de lamaie

Mod de preparare

Spalam si fierbem spanacul. Il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, o cesca de lapte , se adauga 1/2 pahar de vin alb, se sareaza, se pipereaza.

Se scade la cuptor dupa ce s-au adaugat trei felii subtiri de lamaie.

Separat se clocotesc in apa ficateii de pasare, se scurg si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si putina sare. Cand ficateii s-au prajit se intorc si se acopera cu restul de vin si o rosie decojita si taiata in felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza, se acopera cratita si se fierb la foc mic un sfert de ora.
In mjlocul spanacului se pun ficateii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide