Spanac cu bulion

Se alege spanacul, se spala si se fierbe in apa cu sare cinci minute. Se scurge, apoi se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o cratita em

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • 1 lingura de bulion
  • 3 felii de lamiie
  • boabe de piper

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala si se fierbe in apa cu sare cinci minute.

Se scurge, apoi se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o cratita emailata impreuna cu o lingura de unt si o ceasca de zeama de spanac.

Cand spanacul este fiert, se adauga o lingura de bulion, se potriveste mincarea de sare, se pun citeva felii subtiri de lamiie si se scade mincarea un sfert de ora la cuptor.

Mancarea se serveste calda, cu garnitura de ochiuri romanesti sau cu rinichi de porc.
Alte retete cu spanac

Spanac in foitaj

Pui cu spanac

Spaghete cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide