Sufleul de mazare verde este o garnitura potrivita pentru orice fel de mancare. La fel de bine poate fi servit ca si aperitiv sau ca fel de mancare de sine statator.
Se pune mazarea in apa clocotita impreuna cu grauntele de usturoi si menta.daca mazarea e proaspata se tine la fiert 15 min. daca e congelata ca si in cazul meu, se tine pe foc 5-6 min. Se scoate la scurs sub un jet puternic de apa rece, pt a-si pastra culoarea proaspata.
Dupa ce s-a scurs bine se pune in robot si se adauga galbenusurile, smantana si parmezanul. Se mixeaza atat cat sa mai ramana bucatele de mazare.
Se potriveste de sare si piper, si se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor pana cand se incorporeaza toate ingredientele si se pun in forme individuale sau intr-o tava mai mare, apoi se aseaza intr-un vas cu putina apa.
Se pun in cuptorul preincalzit 190 grade, se tin pana cand capata un guleras maroniu si crapa putin deasupra, cam 15-20 min.
Reteta Souffle de mazare a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Sufleul de mazare verde se serveste ca si garnitura pentru toate fripturile. Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios