Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert. Atentie, sa nu se inmoaie pr
Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm.
Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert.
Atentie, sa nu se inmoaie prea tare, pentru ca se desfac . Se bat 3 oua intregi si se tavalesc feliile de gulii mai intai prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet.
(Si aici se lucreaza cu furculita la naparea oualor, altfel o mare cantitate de faina si de pesmet se lipeste de degete).
Dupa aceea, se rumenesc in ulei fierbinte, fara capac, pe amandoua partile.
Snitelul de gulii se sareaza, se serveste cald cu orez, rizibizi, cartofi pai sau cartofi cu patrunjel.
Alte preparate culinare recomandate
Ciorba vacuta
Cciorba cartofi
Ciorba varza
Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X
Desert rapid cu banane si crema de vanilie