Sfecla cu unt si smintina

Se alege sfecla rosie, se fierbe si se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. Se pune intr-o cratita impreuna cu u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg sfecla
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet
  • 1/2 pahar smintina
  • sare

Mod de preparare

Se alege sfecla rosie, se fierbe si se coace in cuptor, se curata de coaja si se taie fie ca taiteii, fie cuburi. Se pune intr-o cratita impreuna cu untul fierbinte, 2-3 linguri de apa, zaharul si sarea. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit timp de 10-15 minute. Se adauga smintina si otetul si se lasa sa fiarba incet pina scade zeama. Nu se amesteca cu lingura. Se scutura cratita din cind in cind.
Se poate servi ca garnitura la fripturi sau la chiftele prajite

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide