Sarmalute din carne de miel, invelite in foi de stevie

Se curata carnea de miel, de pielite, se taie bucatele si se trece prin masina de tocat. Se toaca marunt si ceapa, se pune la calit in ulei, apoi se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr carne de miel
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • patrunjel si marar tocate
  • sare
  • putin piper
  • ulei

Mod de preparare

Se curata carnea de miel, de pielite, se taie bucatele si se trece prin masina de tocat. Se toaca marunt si ceapa, se pune la calit in ulei, apoi se adauga orezul spalat in prealabil si se stinge cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca compozitia rezultata in carne. Se sareaza, pipereaza, se amesteca cu patrunjel si marar tocate si se formeaza sarmalute mici invelite in frunze de stevie spalate si oparite. Se pun sarmalutele intr-un vas si se toarna apa cat sa le cuprinda. Se fierb apoi in cuptor circa o ora.


Se servesc calde, cu smantana.

Alte retete culinare:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Pastrav la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala