Sarmalele cu fasole alba sunt usor de gatit. Acestea contin pe langa varza murata si fasole alba, morcovi, ardei, orez si suc de rosii.
Sarmale cu fasole alba se prepara astfel: se pune fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta. A doua zi se pune la fiert si se schimba apa de cateva ori. Frunzele de varza se curata de cotoare, apoi se lasa in apa rece, sa se desareze. Se curata de cotor si seminte ardeiul, se taie cubulete, ceapa se taie marunt, iar morcovii se dau pe razatoare. Se pun apoi la calit, pe rand, ceapa, apoi se adauga ardeiul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat bine, se adauga orezul spalat, 50 ml apa si se lasa la inabusit. Se lasa compozitia la racit, apoi se amesteca cu fasolea fiarta si scursa, cu pasta de tomate, cimbrul si mararul tocate marunt, sare si piper. Se formeaza sarmalele din foile de varza si umplutura de fasole. Se taie frunzele ramase si cotorul marunt si se pun pe fundul vasului. Se adauga sarmalele si deasupra restul de frunze ramase. Se toarna sucul de rosii, apa cat sa le cuprinda, apoi se pune frunza de dafin si se fierbe totul aproximativ o ora-o ora si jumatate.
Se servesc atat calde, cat si reci.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post