Rulourile de vinete pot fi servite atat ca fel principal cat si ca aperitiv, fiind apreciate ca sanatoase si satioase.
Sosul de rosii:
Calim usturoiul in uleiul incins, apoi adaugam sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Dam vasule deoparte si condimentam cu sare, piper dupa gust si adaugam tarhonul.
Vinetele:
Dupa ce spalam legumele, taiem vinetele in felii subtiri, pe lungime. Intr-o tigaia, prajim fiecare felie de vanata in 2 linguri de ulei, pana se rumeneste putin; le scoatem pe o farfurie pe care am asezat servete de bucatarie pentru a absoarbe excesul de ulei.
Umplutura de legume
Taiem ardeiul julien, ceapa si dovlecelul rondele, dupa care le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le calim in ulei incins aproximativ 3 minute, pana cand se “inmoaie” putin.
Luam fiecare felie de vanata si o umplem cu amestecul de legume, presaram putina nuca prajita, apoi le rulam si le asezam in tava pe fundul careia am pus jumatate din sosul de rosii, cu partea rulata in jos. Turnam peste ele si restul de sos, apoi radem mozzarella si presaram nuca prajita. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit, timp de 15 minute.
Pofta buna!
Se poT servi alatrui de o salata de cruditati sau crutoane de paine unse cu ulei si frecate cu putin usturoi.