Rulada cu spanac

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • UMPLUTURA:
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar
  • sau 10 mici
  • sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina, amestecand continuu, ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4 galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

Se baga in cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mO alta varianta este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.


Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.

Se poate reincalzi in cuptorul cu microunde. Daca faceti umplutura doar din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda, dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca cascavalul. Reteta Rulada cu spanac, sau alte vegetale si legume a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac Placinta cu spanac Rulada de miel cu spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide