Rulada cu spanac

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • UMPLUTURA:
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar
  • sau 10 mici
  • sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina, amestecand continuu, ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4 galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

Se baga in cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mO alta varianta este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.


Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.

Se poate reincalzi in cuptorul cu microunde. Daca faceti umplutura doar din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda, dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca cascavalul. Reteta Rulada cu spanac, sau alte vegetale si legume a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac Placinta cu spanac Rulada de miel cu spanac

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post