Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o l
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o lingurita de bulion. Se adauga sare si piper macinat, se omoge
nizeaza si se lasa deoparte.
Rosiile se spala si se golesc de miez, se lasa sa se scurga bine, dupa care se umplu cu amestecul de carne. Cand sunt gata umplute, se acopera rosiile cu capacelele care s-au taiat atunci cand au fost golite, apoi se asaza intr-o oala cu pereti inalti, si se acopera cu apa calda. Mancarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct in cuptor. Cand orezul este fiert, miancarea este gata. Se amesteca o lingurita de faina cu apa rece si se adauga peste sosul mancarii. Se mai lasa zece minute sa scada la cuptor, apoi se stinge focul si se lasa mancarea sa se raceasca un sfert de ora inainte de a o servi. Peste sos se pune la fiert o parte din miezul rosiilor sau o lingurita de bulion si ulei.
Rosiile umplute se servesc cu smantana.
Alte mancaruri cu legume:
Ardei umpluti
Mancare de mazare
Zacusca cu ciuperci
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios