Rosii umplute

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 10 rosii potrivite
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de verdeata tocata
  • 1 felie de paine
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu oul, ceapa tocata, orezul ales si spalat in mai multe ape, verdeata tocata si o lingurita de bulion. Se adauga sare si piper macinat, se omoge

nizeaza si se lasa deoparte.

Rosiile se spala si se golesc de miez, se lasa sa se scurga bine, dupa care se umplu cu amestecul de carne. Cand sunt gata umplute, se acopera rosiile cu capacelele care s-au taiat atunci cand au fost golite, apoi se asaza intr-o oala cu pereti inalti, si se acopera cu apa calda. Mancarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct in cuptor. Cand orezul este fiert, miancarea este gata. Se amesteca o lingurita de faina cu apa rece si se adauga peste sosul mancarii. Se mai lasa zece minute sa scada la cuptor, apoi se stinge focul si se lasa mancarea sa se raceasca un sfert de ora inainte de a o servi. Peste sos se pune la fiert o parte din miezul rosiilor sau o lingurita de bulion si ulei.

Rosiile umplute se servesc cu smantana.

Alte mancaruri cu legume:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Zacusca cu ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Placintele cu ficatei

Placintele cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide