Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in felii de aproximativ 1,5cm si
Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in felii de aproximativ 1,5cm si taiati-le cubulete. Puneti cubuletele de vinete in sita si sarati pt. a scoate gustul amar. Lasati jumatate de ora. Cojiti si taiati dovleceii la fel ca vinetele. Puneti cubuletele deoparte. Cojiti ceapa si taiati julien. Puneti-o intr-o tigaie mai mare/oala. Curatati ardeiul si taiati-l fasii. Puneti langa ceapa. Puneti rosiile in apa clocotita si decojiti-le (sau daca preferati, le lasati cu coaja) si apoi taiati-le cubulete si puneti-le deoparte. Puneti o frieteuza sau o tigaie adanca la foc mare si puneti uleiul (1 litru) la incalzit.
Puneti tigaia cu ceapa, ardeiul si uleiul de masline pe foc mediu si prajiti pana se face transparenta. Adaugati rosiile tocate si amestecati bine. Gatiti pe foc mic cam 25 de minute, amestecand din cand in cand.
Puneti dovleceii in sita de friteuza si apoi in ulei sau direct in baia de ulei. Puneti intr-un castron hartie absorbanta. Dupa 8-10 minute, cand s-au facut aurii, scoateti dovleceii pe hartie. Scurgeti-i de ulei si adaugati-i cepei si rosiilor.
Prajiti cuburile de vinete la fel ca dovleceii. Dupa 8-10 minute – cand sunt aurii, scoateti-le pe hartie absorbanta, apoi adaugati-le ghiveciului si amestecati bine.
Adaugati apa si zahar, sarea si amestecati. Gatiti pe foc minim cam 45 de minute. Cand sosul incepe sa se ingroase, luati de pe foc.
Ratatouille poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau la carne la grill, peste sau cu orez. Se poate adauga la servire busuioc proaspat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post