Ratatouille cu sos de rosii

Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete
  • un dovlecel
  • 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6)
  • 3 ardei verde
  • 2 ceapa mica
  • 4 catel de usturoi 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare

Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.

Ceapa curatata si taiata fin se calesete in ulei. tot aici se pun si ardeii taiati marunt. Cand incep sa se rumeneasca se pune peste sosul de tomate si condimentele. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se toarna toata aceasta compozitie intr-un vas termorezistent.

Vinetele, rosiile si dovleceul se taie felii cat mai subtiri si rand pe rand se aseaza in tava. Stratur, straturi  - cat mai strans posibil, sub forma de evantai. Peste legumele din vas se toarna amestecul obtinut din usturoiul pisat,ulei, sare si cimbru.

Ratatouille se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.


Ratatouille se serveste ca fel principal sau se poate servi si ca garnitura.
Pentru aceasta reteta ar fi utila o tava Calve, 40 x 25 cm de la Kitchen shop.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors