Ragu de mazare verde

Curatim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie curatata in patratele lat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg mazare
  • 250 g ceapa rosie
  • ulei
  • boia de ardei
  • 1 varf de sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 dl smantana
  • 800 g mazare

Mod de preparare

Curatim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie curatata in patratele late de aprox 0,5. cm si calim in ulei pana devine sticloasa. Apoi adaugam putin piper si un buchetel de verdeata de patrujel tocat, si calim cateva minute. Presaram o lingurita de boia de ardei, o lingurita cu varf de sare si putin piper macinat. Mai adaugam un catel de usturoi pisat si completand cu 0,8 ml apa, fierbem sub capac pana se inmoaie mazarea. La sfarsit adaugam 2 dl de smantana si fierbem. Iarna folosim 800 g de mazare congelata, si fara sa o calim, fierbem max. 10 minute. Deoarece mazarea congelata contine o cantitate insemnata de gheata, iar inmuierea dureaza mult mai purtin, in urma dezghetarii, adaugam 0,5 ml apa.
Alte mancaruri recomandate

Mazare cu smantana

Suoa de mazare cu perisoare de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors