Curatim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie curatata in patratele lat
Curatim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie curatata in patratele late de aprox 0,5. cm si calim in ulei pana devine sticloasa. Apoi adaugam putin piper si un buchetel de verdeata de patrujel tocat, si calim cateva minute. Presaram o lingurita de boia de ardei, o lingurita cu varf de sare si putin piper macinat. Mai adaugam un catel de usturoi pisat si completand cu 0,8 ml apa, fierbem sub capac pana se inmoaie mazarea. La sfarsit adaugam 2 dl de smantana si fierbem. Iarna folosim 800 g de mazare congelata, si fara sa o calim, fierbem max. 10 minute. Deoarece mazarea congelata contine o cantitate insemnata de gheata, iar inmuierea dureaza mult mai purtin, in urma dezghetarii, adaugam 0,5 ml apa.
Alte mancaruri recomandate
Mazare cu smantana
Suoa de mazare cu perisoare de pui
Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...
Coliva de grauIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala