Quiche cu conopida, rosii cherry si cascaval

un preparat delicios cu conopida

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr conopida
  • 250 gr cascaval
  • 100 gr rosii cherry
  • 4 oua
  • ½ franzela feliata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml lapte
  • Sare
  • piper
  • Nucsoara macinata
  • Oregano pentru decor

Mod de preparare

Se desface conopida in buchetele, se spala si se scurge bine.

Se pune conopida la calit in uleiul de masline impreuna cu 50 ml apa de preferat intr-o tigaie de fonta.

Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la inabusit cu capacul pus circa 5 min.

In tigaia in care s-a preparat conopida, se asaza feliile de paine sub forma unuei cruste de tarta.

Se bat ouale si se amesteca cu laptele, jumatate din cantitatea de cascaval ras si conopida.

Se condimenteaza amestecul cu sare, piper si nucsoara si se toarna peste crusta din paine.

Se presara deasupra cascavalul ramas si se orneaza cu jumatati de rosii cherry.

Se da la cuptor la 250 grade C pt circa 30 de minute.

Se serveste la temperatura camerei, decorata cu oregano.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce