Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Lamaia se spala si se taie felii. in tava unsa cu 50 ml ulei se aseaza prazul si se introduce la cuptor, pentru a se rumeni. Ceapa se inabusa cu 50 ml ulei, se adauga pasta de tomate, foi de dafin, boia de ardei, patrunjel verde, piper, faina dizolvata in apa rece, sare si otet; se fierb cca 10 minute. in sosul obtinut se adauga praz, masline si apa necesara fierberii (cca 1 l), se amesteca si se mai fierbe 15 minute.
Prazul cu masline si pasta de tomate se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post